In onze theewebshop vind je een aantal hele leuke theepotten. Superhandig voor het zetten van thee en de theepot mag eigenlijk ook niet in het keukenkastje ontbreken. Maar… hoe komt iemand op het idee om zoiets te maken? We zijn voor jullie op onderzoek uit gegaan!

Oorsprong

En wat blijkt! Evenals de thee vindt ook de theepot haar oorsprong in China! Tijdens het trekken van de theebladeren (waar destijds al even geduld voor nodig was) wilden de Chinezen het water graag warm houden. Daarvoor gebruikten ze een af te sluiten wijnkan. Hiermee was de theepot een feit!

Eindelijk in Europa!

Samen met de thee werden ook de theepotten uit China geïmporteerd. Het bleek dat de Europeanen niet zo goed zijn in wat de Chinezen heel goed kunnen, namelijk: namaken! Het heeft bijna een eeuw geduurd voordat de Europeanen er in slaagden om de Chinese theepot na te maken. Dit komt door de bijzondere samenstelling van het materiaal en het ingewikkelde productieproces.

Vandaag de dag hebben we theepotten in allerlei soorten, maten en kleuren. Dit heeft niets te maken met wat handig is maar vooral met mode!

Tip! Gebruik voor verschillende soorten theemelanges een andere theepot. Gezette thee laat meestal een laagje in de theepot achter die de smaak van een andere theemelange kan beïnvloeden. Een goed voorbeeld hiervan is de rookthee, zwarte thee Lapsang Souchong.