Wanneer je regelmatig van losse thee geniet dan wil je vanzelfsprekend ook de juiste gereedschappen hebben. Online vindt je een eindeloos aanbod van theepotten, servies en andere accessoires. Wij laten je zien wat handige tools zijn voor het zetten van jouw favoriete thee!

Het perfecte kopje thee zetten

Niet alleen de theesoort bepaalt het perfecte kopje thee. Ook de juiste dosering, de tijd die de melange nodig heeft om te trekken en de watertemperatuur zijn van belang. Over het algemeen geldt dat 12 gram losse thee (4 doseerlepels) per liter water wordt gebruikt. De watertemperatuur is met name van belang bij het zetten van groene thee, deze moet 75 tot 80 graden zijn.  Daarnaast moet groene thee moet drie tot vier minuten trekken wanneer het water afgekoeld is tot 75 graden.

De juiste gereedschappen

Alles wat je nodig hebt voor een perfecte theebereiding zijn een doseerlepel, thee thermometer en theewekker. Hiermee kan je losse thee optimaal doseren en de temperatuur en tijd controleren. Je vindt deze handige hulpmiddelen (plus twee heerlijke theemelanges) in ons Complete Theepakket. Informatie over de juiste bereiding vindt je bij elk soort thee in onze shop!

Extra’s

Krijg jij ook geen genoeg van leuke thee accessoires? Bekijk dan onze shop vol leuke theepotten, theemokken en handige theezeefjes!