In Azië hoef je geen mens meer te overtuigen om groene thee te drinken. Sterker nog, de oorsprong van, met name groene thee vinden we juist in dit deel van de wereld. Door de jaren heen heeft deze thee ook de westerse cultuur bereikt en is de populariteit hier sterk toegenomen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is groene thee?

Thee wordt, na water, het meest gedronken op de wereld! Niet vreemd, want het is lekker en gezonder dan frisdrank of geconcentreerde vruchtensappen. Bijna alle soorten thee worden gemaakt van één plant: de Camellia Sinsensis. Bij groene thee worden bladeren geplukt, verflenst (het verwelkproces van de theebladeren) en direct gebakken. Hierdoor verdampt het vocht. Vervolgens worden ze gerold en gedroogd, daarna zijn ze klaar voor gebruik.

Heilzame thee

Groene thee wordt in China geroemd om zijn heilzame werking. Het zou veel positieve effecten hebben op het lichaam en zelfs verschillende kwalen voorkomen. Feitelijk is deze thee een van de minst bewerkte theesoorten waardoor veel stoffen, zoals antioxidanten en natuurlijke polyfenolen, behouden blijven. Deze stoffen dragen bij aan een goede weerstand.

Het lekkerste kopje thee

Als je alles uit je groene thee wilt halen moet je deze op de juiste manier zetten. Neem op 1 liter water 12 gram losse thee (4 doseerlepels) bij een watertemperatuur van 75 tot 80 graden. Laat het gekookte water afkoelen tot 75 graden, dit kan met behulp van een theethermometer. Wanneer het water voldoende is afgekoeld kan de thee er bij. Heb drie tot vier minuten geduld, afhankelijk van de sterkte die jij lekker vindt. Nu ben je klaar om te genieten!

Benieuwd naar onze groene theesoorten? We hebben een ruim assortiment speciaal voor jou, puur op smaak!