Het lekkere weer houdt aan dus ons ijsthee onderzoek ook. Wij hebben geëxperimenteerd met twee verschillende zetmethoden voor ijsthee. Ook deze keer waren de uitkomsten weer verrassend!

Op donderdagmiddag hebben we onze groene thee Perzik & Sinaasappel voorbereid. Deze melange hebben wij op twee verschillende wijzen gezet.

Methode 1

1 liter water koken en deze af laten koelen tot ongeveer 70 graden, 6 doseerlepels in een theezakje en 5 minuten laten trekken. Het water af laten koelen en een nacht in de koelkast laten staan.

Methode 2

5 doseerlepels in een theezakje en deze in 1 liter koud water laten trekken. Het water inclusief zakje een nacht in de koelkast laten staan.

Afgelopen vrijdag zaten wij heerlijk in onze pauze in het zonnetje onze groene ijsthee Perzik & Sinaasappel te proeven. Onze conclusies, zetmethode 1 gaf een flauwe smaak. De geur was trouwens heerlijk! Van de ijsthee, gezet volgens de tweede methode, werden wij een stuk vrolijker. Een heerlijke ijsthee met de kenmerkende groene theesmaak en fris door de perzik & sinaasappel. Volgens ons een échte aanrader!

Dan nog even dit…

Na al het proeven van heerlijke en soms iets minder lekkere ijsthee hebben wij een top 5 samengesteld. Dit zijn onze favorieten: