In oktober is het zover, dan gaan we naar Taiwan, het land dat niet bestaat?!

De eerste voorbereidingen zijn getroffen, vliegtickets geboekt en de reisgids hebben we in huis.

Een beetje achtergrondinformatie…

We verdiepen ons eerst in de geschiedenis van Taiwan. Bij het lezen viel ons iets bijzonders op dat we graag even delen. Taiwan wordt door de Republiek China niet erkend als een onafhankelijk land maar de regering van China ziet Taiwan als een provincie van de Volksrepubliek China. Hierdoor wordt Taiwan ook internationaal niet erkend, dus is het eigenlijk een land dat niet bestaat…

Thee

Taiwan staat bekend om haar perfecte omstandigheden voor theeplantages. In de Lonely Planet, onze reisgenoot voor drie weken, wordt het volgende over de Taiwanese thee geschreven. “High-mountain oolongs will blow your taste buds away with their creamy texture and honey flavour (and that’s without milk or sugar, of course).” Van deze omschrijving worden we toch wel enthousiast!

Uiteraard gaan we in Taiwan op zoek naar de tradiotionele Oolong (half gefermenteerde bladeren van de theeplant, Camelia Sinensis). Maar wat ons ook wel intrigeert is de Bao Zhong, een type Oolong uit Pinglin. Deze stad zou helemaal op thee gericht zijn.

Ook gaan we op zoek naar Lei Cha, een drank van de Hakka bevolking. In onder andere de plaats Beipu heb je de mogelijkheid om deze thee zelf te maken. Lei Cha bestaat uit theebladeren, kruiden, granen, noten en zaden.

In Sun Moon Lake is een theeboerderij gespecialiseerd in de zwarte thee Assam. Dit is bijzonder omdat Assam een Indiase zwarte thee is. De Japanners zouden deze thee hebben geïntroduceerd.

We zijn benieuwd wat we op onze theereis gaan tegen komen. We houden jullie op de hoogte.

Nu al benieuwd naar Taiwanese thee, probeer eens onze Oolong Formosa of Pi Lo Chun.