Een aantal weken geleden kwamen wij op een rommelmarkt Het grote Lipton Theeboek tegen, gedrukt in 1994. Een thee-weetje uit dit boek wekte onze interesse. Namelijk een discussie in de bekende krant de London Times over wat als eerste geschonken moet worden in een kopje: de thee of de melk… Dit bleek afhankelijk van de klasse. De ‘upper classes’ waren van mening dat eerst te thee geschonken moest worden en daarna het wolkje melk toegevoegd. De ‘middle classes’ vonden dat eerst de melk in het kopje geschonken dient te worden. Ze zijn er samen nooit uitgekomen.

Melk in thee?

Dit thee-weetje bracht ons bij de vraag waarom melk in de thee?

Volgens het tijdschrift Margriet zou melk in de zwarte thee de verkleuring van tanden (veroorzaakt door de aanwezige tannines in thee) kunnen tegengaan. Eiwitten (caseïnes), een bestanddeel van melk, zou zich hechten aan de tannines waardoor tanden minder verkleuren https://www.margriet.nl/mode-en-beauty/beauty/tanden-thee-melk-drinken/

Uit een klein Duits onderzoek blijkt echter dat de thee juist zonder melk gedronken moet worden! Uit dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat thee goed is voor je hart. Maar… dan wel zonder de eiwitten van melk omdat dit de gezonde effecten van thee weer te niet zou doen. http://news.bbc.co.uk/2/hi/6241139.stm

Een nieuwe theetrend met warme melk is de Chai Latte. Theeo & Theea hebben hier ook twee heerlijke melanges in het online thee assortiment opgenomen, Rooibos Chai of Groene thee Chai

Beauty Trend?

Bij onze zoektocht stuitten we op een beauty trend die we jullie niet wilde onthouden. Thee met melk blijkt namelijk een trend in de haarkleuring te zijn! Er is een haarkleur die ‘milky tea’ wordt genoemd. Diverse bekende modetijdschriften hebben de afgelopen weken aandacht aan deze trendy haarkleur besteed!