In de eerste drieduizend jaar werd thee alleen door de Chinezen gedronken. Maar ondertussen is dit oorspronkelijk exotische drankje ook symbool geworden voor het Verenigd Koninkrijk. De Britten drinken gemiddeld zes kopjes thee per dag. Een bijzondere traditie: de “afternoon tea”.

Oorsprong

Net zoals in andere landen, hebben ook de Britten thee in hun cultuur opgenomen en eigen tradities ontwikkeld. Tijdens de 19de eeuw nam de theeconsumptie in Engeland duidelijk toe. In die tijd was het gebruikelijk om maar twee maaltijden per dag te eten: ontbijt en avondeten. Anna, de 7e hertogin van Bedford, voelde zich daardoor altijd futloos in de namiddag. Ze vond een oplossing door in haar boudoir te genieten van een pot thee en een lichte snack. Met de tijd begon ze vrienden voor een kopje thee uit te nodigen. Ze zette haar gewoonte in London voort, waar deze zich snel verspreidde. De afternoon tea was geboren!

De perfecte afternoon tea

Wil je zelf een afternoon tea organiseren? Begin dan op tijd met het bedenken van de hapjes, het halen van de ingrediënten en het maken van de verschillende recepten! Want een afternoon tea houdt duidelijk meer in dan alleen thee. Traditioneel worden sandwiches, cakes, scones of teacakes op een etagère geserveerd. Voor een echte afternoon tea mogen alleen losse theeblaadjes gebruikt worden, geen theezakjes! Gebruik bijvoorbeeld onze Zwarte thee Darjeeling.

Zorg ervoor dat melk en suiker klaar staan en laat de tea party beginnen!

Let op! De pink wordt volgens de Britse etiquette tijdens het theedrinken niet uitgestrekt!