Wat een temperaturen! Het is tijd voor ijsthee! En dan niet die kant-en-klare uit een pak of fles. Maar de zelfgemaakte! Van iedere losse thee soort kan een heerlijke ijsthee gemaakt worden!

Wat heb je nodig? Eigenlijk niet zoveel:
  • Iets waar de ijsthee in kan, zoals een kop, pot, fles of kan
  • Water, uit de kraan of een fles
  • IJsblokjes
  • Eén van de heerlijke theemelanges van Theeo & Theea!

Er zijn verschillende methoden om ijsthee te maken. Hieronder volgen er een aantal.

Snel!

Zet op de ‘normale’ wijze thee met warm water. Let op! Gebruik anderhalf keer meer losse thee. Haal het theezakje, thee-ei of de theezeef, na het juiste aantal minuten trekken, uit het water en laat het water afkoelen. Nadat de thee is afgekoeld doe je er ijsblokjes bij en klaar is je ijsthee!

Iets meer geduld!

Voor deze zetmethode is een nachtje geduld vereist. Gebruik ongeveer 12 gram voor een liter water. Doe de losse thee in een kan met een liter koud water en zet deze een nachtje in koelkast. Resultaat… een heerlijk zachte ijsthee.

Geen geduld!

Wil je het echt heel snel zelf maken? Neem dan de helft van het water voor het zetten van de thee (de hoeveelheid theemelange blijft gelijk!). Giet de thee na het trekken over een grote hoeveelheid ijsblokjes.

Bestel online een van onderstaande favoriete theemelanges!
Tip van Theeo & Theea!

Voeg er vers fruit zoals aardbei, mango of limoen aan toe!

Bij iedere bestelling in de maand juni ontvang je een theezakje met koord gevuld met een heerlijke melange voor een liter ijsthee!