Heerlijk dit weer! Tijd voor ijsthee! En dan bedoelen we niet die kant-en-klare uit een fles of de poeder, maar het even zelf maken! Van iedere melange kan een heerlijke koude thee gemaakt worden, dus kies iets lekkers uit en ga aan de slag!

Wat heb je nodig? Eigenlijk niet zoveel:
  • Iets waar de ijsthee in kan. Denk aan: kop, pot, fles of kan
  • Water, uit de kraan of een fles
  • IJsblokjes
  • Eén van onze heerlijke theemelanges

Er zijn een aantal methoden.

Snel!

Zet op de ‘normale’ wijze thee. Let op! Gebruik anderhalf keer meer theemelange. Haal de theemelange, na het juiste aantal minuten trekken, uit het water en laat het water afkoelen. Nadat de thee is afgekoeld doe je er ijsblokjes bij en klaar is je ijsthee!

Iets meer geduld!

Voor deze zetmethode is een nachtje geduld vereist. Gebruik ongeveer 12 gram voor een liter water. Doe de melange in een kan met een liter koud water en zet deze een nachtje in koelkast. Resultaat… een heerlijk zachte ijsthee.

Wil je het echt heel snel zelf maken? Neem dan de helft van het water voor het zetten van de thee (de hoeveelheid theemelange blijft gelijk!). Giet de thee na het trekken over een grote hoeveelheid ijsblokjes.

Onze favoriete melanges voor ijsthee:
Tip van Theeo & Theea!

Voeg er vers fruit zoals aardbei, mango of limoen aan toe!

Bij iedere bestelling in de maand juni ontvang je een theezakje met koord gevuld met een heerlijke melange voor een liter ijsthee!