Thee is verkrijgbaar in zowel theezakjes als losse thee. De bladeren voor de thee in theezakjes en losse thee komen allemaal van dezelfde plant (Camellia Sinensis). Het verschil zit hem echter in de bewerking van de theebladeren. Wij leggen uit waarom losse thee onze voorkeur heeft.

Tea Dust

Theebladeren die in theezakjes zitten worden vaak erg fijn vermalen zodat ze geschikt zijn voor de ruimte die het zakje biedt. Dit wordt ook wel gruis of ‘tea dust’ genoemd. Het gevolg hiervan is dat de bladeren hun smaakmakende oliën verliezen. Steeds meer merken die theezakjes verkopen proberen de theebladeren meer ruimte te geven door het zakje bijvoorbeeld in de vorm van een piramide te maken. Ook worden er vaak etherische oliën aan het product toegevoegd om de smaak enigszins te bevorderen. Toch zijn er duidelijke verschillen die je kunnen doen besluiten om voor losse thee te kiezen.

Goede kwaliteit

Voor losse thee worden theebladeren gebruikt, wat de kwaliteit ten goede komt, dit in tegenstelling tot theegruis. Losse thee krijgt tijdens het zetten in bijvoorbeeld een theezeef meer ruimte om de smaak vrij te geven. Door dit grotere oppervlak kunnen de theebladeren meer smaak afgeven.

Je eigen melange

De vele smaken losse thee zorgen ervoor dat er altijd wel een thee is die bij je past. Daarbij kun je ook eenvoudig je eigen melange samenstellen door verschillende theemelanges te combineren. Zo kun je de thee helemaal naar jouw smaak aanpassen om zo je eigen persoonlijke thee moment te creëren.

Nog niet overtuigd? Probeer een van onze 120 soorten theemelanges en proef de verrassende kwaliteit van losse thee!